Førskolebarn og elever i 1.-7. klasse i Dønna er velkommen til å delta i den nasjonale leseaksjonen Sommerles 2023.

For å delta må man lage seg en profil med brukernavn, foresattes e-post, navn, hvilket bibliotek de tilhører, lånernummer, kjønn og klassetrinn. Det er viktig å registrere riktig klassetrinn siden dette bestemmer vanskelighetsgraden. Når profilen er opprettet, er det bare å sette i gang med å lese!

Når man er ferdig med en bok, søkes den opp via boksøket og registreres som lest. Eventuelt kan du få hjelp fra biblioteket til å registrere boka. For hver leste bok får deltakeren XP (poeng) basert på antall sider i boka og de vil etter hvert gå opp i level. Barna samler også opp XP på andre måter, som ved hente ukens kodeord på biblioteket og lese/lytte til og løse oppgaver knyttet til Sommerlesfortellingen. Hvert level krever mer XP enn det forrige, slik at det oppleves som enkelt i starten og blir mer utfordrende etter hvert. Alle deltakere skal med litt innsats kunne klare å oppnå level 10 og de fleste oppnår også level 20. Det er ingen øvre grense for hvor høyt opp i level man kan nå.

Når du registrerer en bok får du også mulighet til å si hva du synes om boka. Å skrive en liten bokanmeldelse er valgfritt, men alle må gi antall stjerner og krysse av for noen forhåndsbestemte kategorier, for eksempel om de synes boka var morsom, trist, spennende, kjedelig, lærerik osv.

Underveis belønnes barna på forskjellige måter. De viktigste belønningene på Sommerles er premiene og troféer. Fysiske premier kan barna hente på sitt lokale bibliotek, mens troféer er digitale utmerkelser som de kan samle på og smykke seg med på profilen sin. På sommerles.no kan du lese mer om kampanjen.

Translate »
Share This