Jesper og Åsmund er ivrige lesere

15.februar åpnet vi Tøyveskebiblioteket Les Høyt! på begge avdelingene i Dønna barnehage, og 8. mars var det ungene i barnehagen ved Løkta oppvekstsenter sin tur til å kunne låne med seg heim tøyvesker med bøker fra biblioteket.

Tøyveskebiblioteket Les Høyt! er et barnehagebibliotek- og høytlesingsprosjekt som er utviklet av Nordland fylkesbibliotek til bruk for alle folkebibliotekene i fylket.

Tanken er at barna og foreldrene deres enkelt skal kunne låne med seg ei tøyveske med høytlesingsbøker heim. Når bøkene er ferdiglest, kan de bytte ut veska med ei anna veske. I hver av de 36 tøyveskene (12 på Spurven og 24 på Tiriltunga) ligger 3 bøker fra Dønna bibliotek. Kortet som er festet på veska viser hvilken avdeling den skal henge på, veskenummer og hvilke bøker den inneholder. Vi har forsøkt å tilpasse bokutvalget til alderen på barna på avdelingen.

  Albertine foretok høytidelig åpning sammen med biblioteksjef og kommunaldirektør. Noen av ungene var ekstra utålmodige etter å få låne med seg ei tøyveske med bøker heim.

 
 

Translate »
Share This